Ny Skyactiv-X-motor

Oprettet: 11. juni 2019


Ny og revolutionerende Mazda Skyactiv-X-motor

Mazda er nu klar med detaljerede informationer om den nye, revolutionerende Skyactiv-X-motor, der debuterer i den nye Mazda3 til efteråret. Efterfølgende vil den også kunne fås til den helt nye Mazda CX-30, der ligeledes introduceres til efteråret.

Ny og unik teknologi

Den 4-cylindrede Skyactiv-X-motor på 2.0 liter er baseret på en ny, unik teknologi med betegnelsen “Spark Plug Controlled Compression Ignition (SPCCI)”. Oversat og forenklet betyder det, at Skyactiv-X er verdens første serieproducerede motor, der kombinerer tænding ved hjælp af tændrør med kompressionstænding som i en dieselmotor.

Omdrejningsvillig og støjsvag

Resultatet er en motor, der er omdrejningsvillig og støjsvag som en benzinmotor og kraftfuld og økonomisk som en dieselmotor. Skyactiv-X yder 180 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 224 Nm. I den mest økonomiske variant kører Mazda3 Skyactiv-X op til 23,3 km/l ved blandet kørsel og udleder ned til 96 g CO2 pr. km.1,2.

M-Hybrid-teknologi

Mazda3 Skyactiv-X er også udstyret med Mazda M Hybrid-teknologi som standard. Det intelligente 24V mildhybrid- system reducerer brændstofforbruget og minimerer CO2-emissionerne ved at opsamle bremseenergi og bruge den til at drive en elmotor, der assisterer bilens forbrændingsmotor i visse situationer. Mazda3 Skyactiv-X vil både kunne fås som 4-dørs sedan og som 5-dørs hatchback og med valget mellem en 6- trins manuel og en 6-trins automatisk gearkasse.

Oplev Mazda hos Karvil Biler