Mazda's nye elbil

Oprettet: 23. oktober 2019


Mazda MX-30

Mazda har netop afsløret sin nye elbil på Tokyo Motor Show. Elbilen er navngivet Mazda MX-30 og er Mazdas første, serieproducerede elbil. Den kan allerede nu forudbestilles i en særligt veludstyret First Edition-udgave på www.mazda.dk mod et depositum på 7.500 kr og til levering i 2. halvår af 2020.

Særligt fokus på elbilkøbere

Mazda MX-30 ”First Edition” er prissat til 253.000 kr. inkl. levering. Priserne på det almindelige modelprogram offentliggøres først senere. Mazda MX-30 skal ses som endnu et resultat af Mazdas flerstrengede strategi for at reducere emissioner – en strategi, der tidligere har ført til udviklingen af den nye, innovative Skyactiv-X-benzinmotor. MX-30 er udviklet med særlig fokus på elbilkøbere, der ikke vil give afkald på det dynamiske design og den køreglæde, der er kendetegnende for enhver Mazda.

Rækkevide på ca. 200 km

Til MX-30 har Mazda valgt et batteri, der giver den en rækkevidde på ca. 200 km efter WLTP-normen, hvilket langt overstiger de 48 km, en gennemsnitlig europæisk bilist tilbagelægger hver dag[1]. Dermed kan en Mazda MX-30 fungere som primær bil i mange husstande eller som familiens bil nr. 2.

Human Modern design

Under temaet “Human Modern” har Mazda skabt et originalt design, der er baseret på den prisvindende designstrategi “Kodo – Soul of Motion”, men er trukket i en ny og mere futuristisk retning. En formgivning med et reduceret antal linjer og kanter er sammen med en coupé-agtig taglinje med til at give Mazdas elbil et elegant udseende. Det er et indtryk, der yderligere forstærkes af de unikke ”freestyle”-døre, der takket være en stor åbningsvinkel giver let adgang til både for- og bagsæder.

Bæredygtige miljøvenlige materialer

Indvendigt er der skabt en luftig atmosfære blandt andet ved hjælp af en ”svævende” midterkonsol. Mazda har specialt til MX-30 udviklet bæredygtige, miljøvenlige materialer til interiøret uden at gå på kompromis med hverken komfort eller kvalitet. Meget af læderet er erstattet af et vegansk alternativ, og miljøvenligt forarbejdet kork pryder midterkonsollen.

Føles som benzin- eller dieselmotor

Som enhver anden Mazda belønner MX-30 sin fører med en meget naturlig respons på input via rattet, speederen og bremsepedalen. På den måde føles MX-30 meget som en Mazda med benzin- eller dieselmotor. Et af midlerne til at opnå dette er batteriet, der er integreret i karrosseristrukturen på en måde, så den generelle karrosseristivhed øges. Derudover har Mazda tænkt på, at lyden har betydning for førerens oplevelse af accelerationen og hastigheden. Derfor har Mazda elektronisk skabt et diskret lydbillede inde i bilen, der varierer alt efter, hvordan speederen betjenes.

Mazda hos Karvil Biler

Har du spørgsmål eller ønsker du mere information omkring den nye Mazda MX-30, så kontakt os endelig.